Over deze site “PostzegelPartijen” – Doel & Werking (een beknopte uitleg)

Dag bezoeker, welkom!

Mijn naam is Wim en heb altijd met veel toewijding en passie mijn hobby op Filatelistisch gebied uitgeoefend. Door de vele andere bezigheden kom ik er niet zo vaak meer toe terwijl er nog vreselijk veel variatie aan postzegels staan waar ik nooit iets mee zal gaan doen.

👉Het wordt echt tijd voor opruiming van divers “overtollig” materiaal, mogelijk zit er iets voor u tussen. Verzamelen doe ik nog steeds ook al ontbreekt het me vaak aan tijd. Om alles op een nette manier te kunnen presenteren en het voor u gemakkelijk te maken om te “grasduinen” heb ik de laatste twee weken van maart 2018 deze fonkelnieuwe site gebouwd. Marktplaats geeft veel frustratie omdat na een paar weken alles automatisch verdwijnt…

Mijn gebied? Alles tot aan ongeveer 1949/1950. Dus de laatste 70 jaar zit er voor mij nooit iets tussen 😂 Alles wat jonger is gaat sowieso weg. Overigens heb ik deze week (eerste week april 2018) de moeilijke beslissing genomen om alleen nog maar te verzamelen wat ouder is dan een eeuw. Er komt dus nog heel veel meer vrij dat hier op de site zal verschijnen!

Er komen heel wat boeken, albums en series of kavels anderszins aan die als leuk koopje hier zullen worden neergezet, veel plezier vast met het zoeken. Honderden kavels groot en klein, alles komt hier te staan…

In een bericht met een woord van welkom hier had ik oppervlakkig wat over de site uitgelegd maar na wat uitbreidingen verdient het in uitleg nog wat verdieping.

De volgende hoofdzaken (even op n rijtje) zijn handig om te weten;

Schermindeling Hoofdpagina – Het scherm bestaat uit 4 delen;

  1. Bovenbalk met het Hoofdmenu (menuopties 1.Home 2.Gebied/Regio… 3.Series/Albums… 4.Waarde Classificatie en als laatste 5.Info/Overig)
  2. Grote linkse “Foto” segment (Op elk segment kunt u klikken, u ziet kavels van het gebied)
  3. Rechtse kolom met secties als Gebieden en Landen
  4. Voet-gedeelte (zwart) onderaan het scherm
1. BOVENBALK

Waar u ook bent, de Home optie brengt u altijd terug naar de Hoofdpagina.

De overige opties zijn zogenaamde uitklapmenu’s met onderliggende keuzeopties. Gebied… Series… en Waardeclassificatie zullen u via onderliggend menuopties een bepaald gedeelte van het aanbod laten zien dat voldoet aan de keuzecriteria.

De optie Info/Overig geeft informatie over de site, mij, de afhandeling, verzending en nog meer zaken die u rustig kunt bekijken. U kunt nooit een verkeerde knop indrukken of iets verprutsen en mocht u “verdwaald raken” dan is daar altijd de “HOME” optie om terug te gaan naar de Hoofdpagina.

Leuk ook om eens te kijken in de video corner onder menuoptie Info/Overig, hier staat ook een Nederlandstalige cursus als laatste video in 23 delen. Veel plezier!

2. “FOTO” SEGMENT

Feitelijk is dit ook een groot menu waarin u gebieden kunt kiezen, het geeft de site wat “smoel”. De twee onderste opties verdienen wat uitleg. De “Nieuwsflits” brief geeft berichten weer die geen kavel zijn, bv een nieuwsbrief van de site of een melding anderszins.

Dan als voorlaatste het “Bekijk-alle-kavels” oog; deze optie geeft op de volgorde van nieuwste naar oudste berichten ALLE berichten ongesorteerd weer, zonder selectie van wat dan ook. U krijgt dus kavels, nieuwsberichten en andere meldingen door elkaar. Waarschijnlijk zal deze optie niet vaak worden gebruikt…

Handig te vermelden dat hier (net als bij een bepaalde selectie) altijd maximaal 10 kavels per keer worden getoond, u kunt gewoon verder bladeren door onderaan (als de kavels ophouden) te drukken op de knop “Oudere Berichten“. De volgende 10 berichten(=kavels) worden dan aan u getoond enz….

De ronddraaiende globe brengt u op een gedeelte met handige kaarten met bv de namen en locatie van alle (voormalige) koloniën. U kunt de kaarten ook benaderen vanuit de overige opties bovenin de menubalk.

3. RECHTSE KOLOM

Het schermgebied rechts is erg krachtig om snel te vinden wat u zoekt.

Allereerst is er het zoekvenstertje waar u een zoekargument op kunt geven en op de zoekknop drukt. Wordt er niets gevonden dan volgt een melding “Nothing Found”(Niets Gevonden) op het volgende scherm. Indien er wel kavels(=Berichten) aan uw criteria voldoen, worden ze u getoond. U kunt ze aanklikken om de detailinhoud met foto(‘s) te tonen. (Overigens staat er rechtsboven de grote menubalk bovenaan het scherm ook een zoekvenster, dit werkt identiek)

Onder het zoekvenstertje staat een uitklapmenu Categorieën, hieronder valt van alles zoals gebieden, waarde-intervallen maar ook stockboeken of kavels met daarin CEPT-zegels of vel-delen, als u er (Categorieën) een keer op klikt dan kunt u het bekijken en iets selecteren. Het is een deel van de kavels maar in dit menu staan in principe gèèn individuele landen genoemd bij naam.

De Landen (en Thema’s) staan onder het uitklapmenu Categorieën in 4 verschillende kleurtjes die overigens geen verdere betekenis hebben dan een duidelijkere onderlinge onderscheiding. Hier kunt u eenvoudigweg een land aanklikken waarbij alle aanwezige kavels van betreffend land u worden getoond. Ook is er de mogelijkheid om uit totaal 11 verschillende thema’s te selecteren. De thematische postzegels waar op de site geen apart thema voor bestaat zoals bv Dieren of Voertuigen, zijn verzameld bij thema “OVERIG”, bv Kerst of Religie. Hier geldt ook dat een “nothing found” melding verschijnt wanneer voor de gemaakte selectie geen kavels in aanmerking komen.

Onder de landen bevindt zich de magische rode knop van de “Aanbiedingen“. Niet alle kavels hebben een aanbieding in zich. U kunt dat zo ook niet zien wanneer u een kavel niet opent. Maar deze knop toont u evengoed alle kavels waarbinnen een aanbieding geldt. Zodoende hoeft u niet alle kavels door te spitten…

De kavels met een aanbieding worden (evenals elke andere selectie) op volgorde van ouderdom/invoer getoond en wanneer u een specifiek land zoekt (terwijl er op een zeker moment honderden kavels in het systeem staan) dan bladert u zich mogelijk een ongeluk en daarom hier een tip; In dat geval kunt u in het zoekvenstertje bv “aanbieding Finland” (zonder aanhalingstekens) invoeren. Alleen kavels van Finland worden dan bekeken en degene waarvoor een aanbieding geldt worden voorts aan u getoond, dat scheelt veel tijd!

U ziet dat er talloze Zoekmethoden zijn die u telkens een andere doorsnede/selectie aan kavels laat zien, u kunt bijvoorbeeld ook kiezen uit alle kavels tussen de 10 en 20 euro, of een willekeurige andere waarde-interval (er zijn er 9), ook handig wanneer u een bepaald of beperkt budget heeft.

Onder de rode knop Aanbieding kunt u zich inschrijven met een mailadres zodat u telkens bij nieuwe kavels die worden ingevoerd als eerste op de hoogte bent, erg handig. Lijkt een bepaald aanbod u wat dan kunt u meteen vanuit het mailtje naar het betreffende kavel klikken, zo niet, dan gooit u het mailtje weg, klaar.

4. ZWARTE VOETGEDEELTE

Op dit onderste donkere gedeelte van het scherm is niets te doen maar wel zijn de twee middelste kolommen interessant, Contactgegevens en het “Kortingsprincipe“. Of u gebruik wilt maken van de kavelaanbiedingen of korting algemeen is aan u. Afhankelijk van wat en hoeveel u aankoopt kan de ene keer aanbiedingen voordeliger zijn dan korting en wellicht een andere keer juist andersom. Wel is het zo dat aanbiedingen en kortingen niet “gestapeld” kunnen worden. Het is òf Aanbieding òf Korting.

Kortingen en Aanbiedingen (het verschil)

Wat kost de verzending? Vanuit elk kavel kunt u naar een centrale pagina klikken voor de actuele verzendkosten via TNT of postNL.

Hopelijk was dit een zinvolle pagina en zult u moeiteloos uw weg kunnen vinden nu…

Veel plezier met rondstruinen en hopelijk vindt u iets van uw gading.

VALUTA EN CATALOGI

Hier op de website wordt voor Nederland de NVPH catalogus gebruikt en voor het overige nagenoeg altijd Michel. Indien een andere catalogus wordt gebruikt, staat dit altijd bij de prijs vermeld.

De gehanteerde prijzen hier op de website zijn altijd in Euro’s (€) en indien dat niet het geval is staat ook de valuta altijd bij het bedrag vermeld zoals bv dollars ($) of Britse ponden (£).

ps. Zoals bij de uitleg over aanbiedingen reeds opgemerkt: Een opmerking over de verzendkosten die hoger kunnen zijn dan de prijs van zegels is op z’n plaats. U heeft bv een item dat 30 cent kost maar daar komt dan 1 euro verzending bij. U begrijpt dat één zo’n los kavel waarschijnlijk nooit verkocht wordt dus dat zal mogelijk alleen in combinatie met één of meerdere andere kavels geselecteerd worden. Ik zal voor u altijd proberen de verzendkosten te MINIMALISEREN. Het staat alleen vreemd bij zo’n kavel maar het kan niet anders…

Mocht er iets niet duidelijk zijn dan bel me gerust even op zodat ik eventueel wat uitleg kan geven.
Hartelijke groet, Wim

Wanneer u denkt dat een website -soortgelijk als deze- iets voor u is, neemt u dan contact op met mij. Ik maak het voor u en daarna kunt u het volledig zelf beheren en uw postzegels erop plaatsen.

Anders dan bij commerciële sites als Marktplaats, blijft al uw aanbod van postzegels staan tot u het zelf (wanneer verkocht) verwijdert. Erg handig en efficiënt. Het beheer is niet moeilijk, het werkt min of meer hetzelfde als bijvoorbeeld Marktplaats. En u kunt via één advertentie op Marktplaats mensen wijzen op uw site waar de rest hetgeen u aanbiedt staat. Het scheelt héél veel tijd doordat u niet (zoals op Marktplaats) na een paar weken uw advertentie weer opnieuw erop moet zetten…

Wat kost dat dan? De opzet van een werkende site waarbij u uw materiaal kunt plaatsen en alles zelf kunt beheren kost u 395 euro. Bij eventuele support nadien of assistentie bij een wens voor ingrijpende wijziging kost het u 20 euro per uur.

Schroom niet mij te contacten, ik doe het graag 👌voor u. Ik ben zelf 20 jaar in de ict werkzaam geweest als software engineer. Mijn gegevens voor contact staan onderaan het scherm 👇 Tot ziens!